skip to Main Content
Ügyfélszolgálat és Foglalási központ: H-P: 09.00-18.00 óráig: 06 (1) 797.7845
„Prága nem enged el engem… ennek a kedves anyácskának karma van”
Franz Kafka
„Hradzsinban, a cseh királyok várában ez idő tájt javában épült Károly egyik legmaradandóbb alkotása, a Szent Vitus-székesegyház, a folyón túl húzódó magaslaton pedig szemlátomást gyarapodott az Újváros. S jámborságának, művészetpártolásának s kedves városa iránt érzett szeretetének e két dicső bizonyítéka között Károly egy harmadik nagy mű építkezésébe kezdett.Kőhidat rakatott.”
Alois Jirásek

IDŐPONT: 2024.10.24.-2024.10.27

UTAZÁS: A  RegioJet menetrend szerinti járatával: Budapest – Prága – Budapest útvonalon, a csoporttal csoportkísérő utazik

SZÁLLÁS:  3*-os szállodában

ELLÁTÁS: reggeli

IDEGENVEZETŐ: a TSTours Utazási Iroda több éves tapasztalattal rendelkező, Prágában  élő idegenvezetője, tökéletes magyar tudással.

MINIMUM LÉTSZÁM: 12 fő

 

RÉSZLETES PROGRAM

1. nap:

Találkozás a budapesti Déli pályaudvaron  reggel 7:15.-kor  Elutazás Budapestről , érkezés kb. 14:30-kor, szállás elfoglalása  az Óvárosában.  Délután szabad program.

Szállás: Prága

2. nap:

Reggeli után egész napos barangolás a prágai várban, megtekintjük a Károly-hidat, majd tovább haladunk a vár felé. A vár a világ legnagyobb összefüggő várkomplexuma. Megtekintjük a gótikus Szent Vitus- székesegyházat, a Szent György – bazilikát és szobrot, a Régi Királyi Palotát az Ulászló- teremmel. Ezt követően meglátogatjuk a várfalnál található Arany Utcácskát, ami II. Rudolf uralkodása alatt épült valamint a Daliborka tornyot. Délután városnézés villamossal.

Szállás:  Prága

3. nap:

Reggeli után a zsidó negyed felfedezése , ellátogatunk a Régi – Új zsinagógához, meglátogatjuk a régi zsidó temetőt és az Ünnepi termet. Délután barangolás  az Óvárosban. Megtekintjük a Lőportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat, a Városházát, tornyán a középkori óraművel, az Orlojjal, mely lassan ötszáz éve minden órában bábjátékkal szórakoztatja az arra sétálókat. Délután szabad program.

Szállás: Prága

4. nap:

Reggeli után indulás a vasútállomásra, Budapestre érkezés a délutáni órákban/cca.:20:20/

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!