skip to Main Content
Ügyfélszolgálat és Foglalási központ: H-P: 09.00-18.00 óráig: 06 (1) 797.7845
Közel- kelet

A Közel-Kelet egy jelentős földrajzi és kulturális régió, amely Nyugat-Ázsiában és Észak-Afrikában helyezkedik el. A régió történelmileg, gazdaságilag és politikailag fontos, és számos országot foglal magában.  A Közel-Kelet több mint 15 országot foglal magában, többek között:
– Szaúd-Arábia
– Egyesült Arab Emírségek
– Izrael
– Jordánia
– Omán
A régió a világ három nagy monoteista vallásának – az iszlámnak, a kereszténységnek és a judaizmusnak – szülőhelye. Az iszlám a domináns vallás, és két fő ága van: a szunnita és a síita iszlám. A Közel-Kelet gazdasága nagymértékben függ az olaj- és földgázkitermeléstől. Az Öböl-menti országok, mint Szaúd-Arábia, Katar és az Egyesült Arab Emírségek, a világ legnagyobb olajtermelői és exportőrei közé tartoznak. Az olaj- és gázbevételek nagyban hozzájárultak a régió gazdasági fejlődéséhez és modernizációjához. A Közel-Kelet gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, amely magában foglalja az ókori civilizációk, például Mezopotámia, Perzsia és Egyiptom örökségét. A régió művészete, irodalma, zenéje és építészete jelentős hatást gyakorolt a világkultúrára.A régióban számos nyelvet beszélnek, a legfontosabbak közé tartozik az arab, a perzsa (fárszi), a török, a héber és a kurd. Az arab a legelterjedtebb nyelv, amely több ország hivatalos nyelve.A régió gazdag természeti erőforrásokban, különösen olajban és földgázban. Az itt található sivatagok, hegyek, tengerpartok és folyók változatos természeti tájakat kínálnak.

A Közel-Kelet változatos és összetett régió, amely jelentős történelmi, kulturális és gazdasági szerepet játszik a világban.