skip to Main Content
Ügyfélszolgálat és Foglalási központ: H-P: 09.00-18.00 óráig: 06 (1) 797.7845

Mi sem lehet fontosabb, mint saját és családunk biztonsága? Az utasbiztosítás megkötése a kiszemelt nyaraláshoz képest potom összegnek tűnhet, de épp annyira fontos mozzanat, mint időben odaérni a reptérre. Lássuk miért javasolt az utasbiztosítás megkötése minden utazás előtt!

Ahány úti cél, annyiféle társadalombiztosítási rendszer és annyiféle ellátási infrastruktúra. A költségek miért lennének kevésbé szerteágazóak? Ne feledjük, hogy külföldön nem számíthatunk hazánk egészségügyi támogatására, a helyben igénybe vett kórházi és egyéb szolgáltatások a mi pénztárcánkat terhelik – méghozzá nem is csekély mértékben. Még a legjelentéktelenebb ellátás is súlyos pénzekbe kerülhet a külföldi tartózkodás alatt, nem beszélve az olyan esetekről, amikor a hazajutásról is gondoskodni kell. Ilyenkor egy megfelelően kiválasztott és megkötött utasbiztosítás sok kellemetlenségtől kímélhet meg bennünket.

Utasbiztosítás megkötése esetén a következő előnyöket élvezhetjük:

  • A kórházi ellátást a biztosító állja, ami akár milliós tétel is lehet
  • Biztonságban tudhatjuk gyermekeinket, útitársunkat
  • Történjen akár a legrosszabb dolog, akkor is bízhatunk benne, hogy gondoskodnak rólunk
  • Poggyászainkra és eszközeinkre is köthetünk biztosítást
  • Kint tartózkodásunk során állandó asszisztencia biztosított, hazajutásunk pedig garantált

Tudnivalók az utasbiztosítás kiválasztásához

Az utasbiztosítások legfontosabb jellemzője a limitösszeg. Ez elsősorban a baleseti- és egyéb kórházi esetekre kötött utasbiztosításoknál kerül szóba. Az utasbiztosítás megkötése előtt az első dolog az úti cél, ami eldönti, hogy milyen limitösszeggel érdemes készülnünk. A közeli úti célok esetében elegendő lehet egy 1,2-3 millió forintos limitösszeg, azonban a távolság növekedésével a költségek is jelentősen nőhetnek – ezért távoli, főleg tengerentúli úti célok esetében akár a 20-30 milliós limitösszegű utasbiztosítás is megfontolandó.

Ha kár történik, mi a teendő?

Az első és legfontosabb az utasbiztosítás kezelőjének assistance központját értesíteni a kárról. Ennek elmulasztása jelentős mértékben csökkentheti a kifizetésre kerülő összeget! Emellett azért is előnyös értesíteni a biztosítót, mert hasznos tanácsokat adhatnak az utasbiztosítás keretében felhasználható egészségügyi és egyéb szolgáltatásokról, a legközelebbi ellátó intézményekről és egyéb kérdéseinkre is választ kaphatunk.

Érjen haza biztonságban és emlékezzen a csodás élményekre!

Persze mindenki szeretné úgy érezni, hogy az egész út során biztonságban van és nem történhet vele semmi. Mi a TSTours Utazási Irodánál reméljük is, hogy minden körutazás, minden tengerparti nyaralás a lehető legcsodásabb élményekkel gazdagítja az utazót. Ha azonban mégis valami baleset történik, jó ha van egy segítő, akire mindig lehet számítani – egy olyan biztosító, aki nem engedi el a kezünket egészen addig, amíg teljes biztonságban meg nem érkezünk otthonunkba!

Vissza a kezdőlapra