skip to Main Content
Ügyfélszolgálat és Foglalási központ: H-P: 09.00-18.00 óráig: 06 (1) 797.7845

Körutazás Omántól Abu Dhabiig

Dátum: 2024.11.09.-11.19
Részvételi díj 1.240.000.- Ft/fő-től
Ellátás Program szerint
Repülőjegy Az ár tartalmazza!
Idegenvezető a TSTours Utazási Iroda több éves tapasztalattal rendelkező, idegenvezetője, tökéletes magyar, angol tudással
Utazás a Flydubai légitársaság menetrend szerinti közvetlen repülőjárataival Budapest - Dubai - Budapest útvonalon, a kirándulások alatt légkondicionált autóbusszal és jeppekel
Szállás Omán és RAK:4*-os szállodában, 2 ágyas szobákban, Dubai: 5*-os szállodában, 2 ágyas szobákban
Létszám minimum 20

Részletes program:

1.nap:

Találkozás a  Liszt Ferenc Repülőtér 2B terminálján. Elutazás Budapestről Dubaiba az esti órákban. Vacsora a repülőgépen.

2.nap:

Dubai érkezés után átszállás a Muszkat felé tartó járatra. Érkezést követően transzfer a szállodába, ahol lesz lehetőségünk kipihenni az utazás fáradalmait.

Szállás: Muszkat

3.nap:

Reggeli után indulunk felfedező utunkra Muszkatba, mely Omán fővárosa, egyedülálló keveréke a régi és az újnak. A város gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el. Muszkat gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, ami a régi épületekben, mecsetekben, és a szűk, kanyargós utcákban tükröződik vissza. A modern Muszkatot a gondos tervezés jellemzi, amely harmonikusan ötvözi a hagyományos építészeti stílusokat a modern kényelemmel.

A város jelentős turisztikai látványosságokkal büszkélkedhet, mint például az Al Jalali és Al Mirani erődök, a Sultan Qaboos Nagymecset, amely lenyűgöző példája az ománi építészeti művészetnek, valamint a gyönyörű királyi palota. Mindezek mellet  modern bevásárlóközpontokat, éttermeket, és kávézókat is találunk a városban, amelyek a nemzetközi és helyi gasztronómia széles választékát kínálják. A város kapu a lenyűgöző ománi táj , a hegyek, sivatag és tengerpartok felfedezéséhez.

Ebéd után utunkat Nizwa-ba folytatjuk.

Szállás, ebéd: Nizwa

4.nap:

A Rimlat Al Wahiba (más néven Wahiba Sands vagy Al Sharqiya Sands) Omán keleti részén található hatalmas homokdűnés terület, amely körülbelül 12,500 négyzetkilométeren terül el. Ez a varázslatos sivatagi táj a beduin kultúra otthona,  izgalmas kalandokat kínál a látogatóknak, mint például dűnebashing (homokdűnéken való vezetés), tevegelés, sivatagi kempingezés.

A Wahiba Sands különleges érdekessége a homok dűnék, melyek színe változatossága  az aranysárgától a vörösesbarnáig terjednek, és magasságuk elérheti az 100 métert is. A sivatag nem csak lenyűgöző látványosság; fontos biológiai sokféleséget is képvisel,  ritka növények és állatok élőhelye, amelyek alkalmazkodtak az extrém körülményekhez.

A látogatók számára a Wahiba Sands az ománi természet és a hagyományos beduin életmód megismerésének egyedülálló lehetőségét kínálja.

Szállás, ebéd,vacsora: a Wahiba Sands

5.nap:

Reggeli után tovább indulunk Szur (Sur) városa felé, Omán északkeleti részén, az Ománi-öböl partján. Történelmileg fontos kikötőváros, amely hajdanán jelentős szerepet játszott a tengeri kereskedelemben, különösen az Indiába és Afrikába irányuló kereskedelemben . Szur híres hagyományos dhow hajóinak építéséről, amelyeket régen a hosszú tengeri utazásokra használtak. Ma a város a hajóépítés mellett a város folyamatosan fejlődő iparága a turizmus. Szur kiváló úticél azoknak, akik meg szeretnék ismerni Omán történelmi és kulturális örökségét, valamint élvezni a gyönyörű tengerparti tájat.

Szállás, ebéd: Muszkat

6.nap:

Reggeli után tovább utazás Ras Al Khaimaba érintve Fudzseriat, amely, az Egyesült Arab Emírségek egyik tagja. Az ország keleti részén helyezkedik el, az Ománi-öböl partján. Különlegessége, hogy ez az egyetlen az Egyesült Arab Emírségek hét tagjából, amely teljes egészében az Ománi-öböl partján fekszik, és nem határos a Perzsa-öböllel. Fővárosa is Fudzseria, amely egy fontos kikötőváros a régióban.

Szállás, vacsora: Ras Al Khaimah

7.nap:

Reggeli után felfedezzük Ras Al Khamiah csodáit: Nemzeti Múzeum, Szellem Város, Al Hamra központ. Délután szabad program.

Szállás, vacsora: Ras Al Khaimah

8.nap:

Reggel után tovább indulunk Dubaiba és megkezdjük fél napos városnézésünket. Megtekintjük a Fűszer bazárt, az Aranyművesek bazárját, a dubai kulturális örökség részét képező tradicionális falut,  majd átkelünk a Dubai Creeken Abra Ridal.

Szállás: Dubai

9.nap:

Reggelit követően egésznapos kirándulás teszünk Abu Dhabiba.A következő állomásokat: érintve a lenyűgöző Sheik Zayed Mecset az Abu Dhabi óváros, és az Ábrahám-ház majd délután vissza a szállodába.

Szállás, ebéd: Dubai

10.nap:

Reggeli után elindulunk felfedezni modern Dubait, felmegyünk a Burj Kalifa 125-ik emeletére , majd megnézzük a világ egyik legnagyobb akváriumát.

Szállás, reggeli: Dubai

11.nap:

Reggeli után szabad program majd kijelentkezés a szállodából transzfer a repülőtérre és hazautazás a menetrend függvényében

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Részvételi Díj
1.240.000.
Ft/fő-től
Részvételi díj tartalmazza: szállás, repülőjegy , ellátás: program szerint, a meghirdetett programok belépőit, autóbusz- jeep, magyar idegenvezetés.

Nem tartalmazza: borravaló 8 USD/fő/nap, storno- és utasbiztosítás.  

 

árainkat 360 Ft/ 1 USD árfolyamig tudjuk tartani.