skip to Main Content
Ügyfélszolgálat és Foglalási központ: H-P: 09.00-18.00 óráig: 06 (1) 797.7845
Ázsia

Ázsia a legnagyobb és legnépesebb kontinens a Földön, amely számos országot, kultúrát és természeti képződményt foglal magában. Íme néhány fontos tudnivaló Ázsiáról: Területe körülbelül 44,58 millió négyzetkilométer, és határos Európával, Afrikával és Óceániával. Kiterjedése északon az Arktisztól délen az Indiai-óceánig, nyugaton a Földközi-tengertől keleten a Csendes-óceánig terjed.  Ázsia népessége több mint 4,6 milliárd fő, ami a világ népességének nagyjából 60%-át teszi ki. A legnépesebb országok Kína és India, amelyek együttesen több mint 2,8 milliárd lakossal rendelkeznek. Ázsiában 49 szuverén állam található, amelyek közül néhány a legnagyobb és legbefolyásosabb a világon, mint például Kína, Sri Lanka , Japán, Vietnám.

Ázsia rendkívül kulturálisan sokszínű, számos nyelvvel, etnikai csoporttal és vallással. A kontinens a világ nagy vallásainak szülőhelye, mint a buddhizmus, hinduizmus, iszlám, konfucianizmus és taoizmus. Ázsia gazdasága nagyon változatos. A világ leggyorsabban növekvő gazdaságai közé tartozik, például Kína és India. Az ázsiai országok jelentős szerepet játszanak a globális kereskedelemben, iparban és technológiai fejlesztésekben.  Ázsia otthont ad a világ legmagasabb hegycsúcsainak, például a Himalájának és a Mount Everestnek. Ezenkívül számos nagy folyó található itt, mint a Jangce, a Gangesz és az Ob.  Ázsia hosszú és gazdag történelemmel rendelkezik, amely során számos birodalom és civilizáció virágzott itt, mint például a Selyemút menti kereskedelmi útvonalak, a Mongol Birodalom és az ókori indiai és kínai birodalmak.

Ázsia tehát egy hatalmas és változatos kontinens, amely számos különböző kulturális, gazdasági és természeti jelenséget foglal magában.