skip to Main Content
Ügyfélszolgálat és Foglalási központ: H-P: 09.00-18.00 óráig: 06 (1) 797.7845

Fakultatív programjaink Albániában

Tirannai városnézés

Tiranában meglátogatunk egy kommunizmusban épült, de a publikum számára tavaly megnyitott atombunkert. Ezt követően Tirana főterén, a Szkander Bég Téren sétálunk és nézzük meg az ott lévő látványosságokat. Sétánk után ellátogatunk Tirana legmagasabb épületének tetejében lévő Piano Bárba, ahol  elfogyasztunk egy tradícionális albán süteményt, illetve kávét, cappuccinot, igény szerint. Tiranai városnézést követően Kruja városának és várának megismerésével folytatjuk napunkat, ahol megnézzük a nemzet nagy hősének, Szkander Bégnek a múzeumát. Ezt követően egy igazi, tradícionális albán kézműves bazárban sétálhatunk, mely fent van azon az UNESCO által jegyzett listán, mely helyek felkerülnek a Világ Örökségét képező látványosságok, értékek listájára.

Részvételi díj: 15 000.- Ft/ fő
Berat "az ezer ablak városa"

Berat, az “Ezer ablak városának” megismerése, mely az UNESCO világörökség része. Berat várát körbejárjuk, megnézzük a híres ikonfestő, Onufri Kiállítását a várhegy egyik szép állapotban megmaradt templomában, ezt követően Albánia leghíresebb bor pincészetében borkostolóban lesz részünk, melynek kapcsán megismerhjük a pincészet történelmét, híres borait és magát a családot, akik a borokat készítik.

Részvételi díj: 15 000.- Ft/fő
Kék szem forrás (egynapos kirándulás)

Kora reggeli indulással Durres városából elutazunk a Jón – tenger partján fekvő Saranda városába, végig az Albán riviérán, melyről meseszép kilátás nyílik a környékre. Sarandéból elutazunk Butrintba és megtekintünk egy régészeti ásatást egészen a római kortól a 18. Századig minden korszak kézjegye megtalálható itt. Tovább utazunk a Kék szem forráshoz, mely egy egyedül álló geológiai jelenség Európában. Utunkat folytatva megállunk Gijokastraban, mely Enver Hoxa, a nagy kommunista vezető szülővárosa és szintén a világörökség része, és innen folytatjuk utunkat a szállásra vissza, amely késő este várható.

Részvételi díj: 25 000.-Ft/ fő
Programjaink folyamatosan bővülnek további információkért keresse kollégánkat.
Durres by night

Egy igazán ideális program azoknak, akik szeretnének elvegyülni Albánia egyik legpörgősebb városának éjszakai életében.

Igazi mediterrán életstílus: esti órákban nyitnak a kávézók, cukrászdák, beindul az éjszakai élet.

A program vacsora után kezdődik, busszal bemegyünk a város központjába és belevetjük magunkat Durres éjszakai életébe.

Részvételi díj: 5 euró/ fő
Durresi városnézés és Szaknder bég Konyak Múzeum

Délelőtti kényelmes városnézés Durresben, ahol megtekintjük a híres durresi Anfiteátrumot, melyet a 20. században fedeztek fel teljesen véletlenül, kútásás közben és a híres durresi városfalat.

Ezt követően megyünk a Szkander bég Konyakgyárba, ahol megtekintjük a pincészetet és a gyár igazi ínyencségeiből kóstolunk: Két fajta Rakit, konyakokat, borokat és más különlegességeket

Részvételi díj: 20 euró/ fő
Hajókázás, fürdőzés a gyönyörű Jón tengeren

Reggelinket követően elindulunk Albánia déli részére, egészen a vlorei öbölig, ahol látjuk, ahogy az Adriai és Jón tenger elválik egymástól. A mese szép kis öbölben hajóra szállunk és egy izgalmas út veszi kezdetét. Megnézzük az öböl bejáratánál lévő Sazan szigetet, mely egy egykori katonai sziget volt, illetve az öblöt ölelő Karaburun félsziget külső részére hajózunk egy titokzatos barlanghoz. Ezt követően kikötünk és több órán keresztül fürdőzünk a kristály tiszta Jón tengerben.

Részvételi díj: 50 euró / fő