skip to Main Content
Ügyfélszolgálat és Foglalási központ: H-P: 09.00-18.00 óráig: 06 (1) 797.7845

Fakultatív programjaink Albániában

Tiranai városnézés

Tiranában meglátogatunk egy, a kommunizmus idején épült, de a publikum számára csak 2015-ben megnyitott atombunkert. Majd libegővel felmegyünk a csodálatos Dajti hegyre és gyönyörködünk az elénk tárólú Tirana városát és környékét.  Ezt követően Tirana főterén, a Szkander bég téren sétálunk és nézzük meg az ott lévő látványosságokat. Tiranai városnézést követően Kruja városának és várának megismerésével folytatjuk napunkat, ahol megnézzük a nemzet nagy hősének, Szkander bégnek a múzeumát. Ezt követően egy igazi, tradicionális albán kézműves bazárban sétálhatunk, mely fent van azon az UNESCO által jegyzett listán, mely helyek felkerülnek a Világ Örökségét képező látványosságok, értékek listájára.

Részvételi díj: 50 EURÓ/Fő
Berat "az ezer ablak városa"

Berat, az „Ezer ablak városának” megismerése, mely az UNESCO világörökség része. Berat várát körbejárjuk, megnézzük a híres ikonfestő, Onufri kiállítását a várhegy egyik szép állapotban megmaradt templomában, ezt követően Albánia leghíresebb borpincészetében borkóstolóban lesz részünk, melynek kapcsán megismerjük a pincészet történelmét, híres borait és magát a családot, akik a borokat készítik.

Részvételi díj: 50 EURÓ/Fő
Ismerkedés Észak – Albániával, Shkodra városnézés

Reggeli után kirándulás Albánia csodálatos északi részére. Programunk részeként megtekintjük a shkodrai Rozafa várat, ahonnan gyönyörű kilátásunk nyílik a híres Ólom Mecsetre és a Shkoder tóra, mely a Balkán félsziget legnagyobb tava. Ezt követően megtekintjük Shkodra belvárosát, belekóstolunk Albánia vallási sokszínűségébe. Megtekintjük a Nagy Mecsetet, ezenkívül pedig egy gyönyörű ortodox és római katolikus templomot, melyek 100 méteres sugarú körben helyezkednek el egymástól. Ezt követően lehetőségünk lesz a város sétálóutcáján nézelődni, ahol az igazi, autentikus 18.-19. századi albán házak épségben megmaradtak. Napi programunk zárásaként ellátogatunk az Ottomán Birodalom által épített Mesi (Szamárhátú) hídhoz, ahonnan fantasztikus kilátásunk nyílik a Teth hegységre

Részvételi díj: 50 EURÓ/Fő
Programjaink folyamatosan bővülnek további információkért keresse kollégánkat.
Durres by night

Egy igazán ideális program azoknak, akik szeretnének elvegyülni Albánia egyik legpörgősebb városának éjszakai életében.

Igazi mediterrán életstílus: esti órákban nyitnak a kávézók, cukrászdák, beindul az éjszakai élet.

A program vacsora után kezdődik, busszal bemegyünk a város központjába és belevetjük magunkat Durres éjszakai életébe.

Részvételi díj: 5 euró/ fő
Durresi városnézés és Szkander bég Konyak Múzeum

Délelőtti kényelmes városnézés Durresben, ahol megtekintjük a híres durresi Anfiteátrumot, melyet a 20. században fedeztek fel teljesen véletlenül, kútásás közben és a híres durresi városfalat.

Ezt követően megyünk a Szkander bég Konyakgyárba, ahol megtekintjük a pincészetet és a gyár igazi ínyencségeiből kóstolunk: Két fajta Rakit, konyakokat, borokat és más különlegességeket

Részvételi díj: 20 euró/ fő
Hajókázás, fürdőzés a gyönyörű Jón tengeren

Reggelinket követően elindulunk Albánia déli részére, egészen a vlorei öbölig, ahol látjuk, ahogy az Adriai és Jón tenger elválik egymástól. A mese szép kis öbölben hajóra szállunk és egy izgalmas út veszi kezdetét. Megnézzük az öböl bejáratánál lévő Sazan szigetet, mely egy egykori katonai sziget volt, illetve az öblöt ölelő Karaburun félsziget külső részére hajózunk egy titokzatos barlanghoz. Ezt követően kikötünk és több órán keresztül fürdőzünk a kristály tiszta Jón tengerben.

Részvételi díj: 50 euró / fő