skip to Main Content
Ügyfélszolgálat és Foglalási központ: H-P: 09.00-18.00 óráig: 06 (1) 797.7845

A Balkán-félsziget legtitokzatosabb országa Albánia, a “sasok földje”. Az ország nem nagy (területe kb. akkora, mint a Dunántúl), magas hegyek borítják az ország 70%-át. Vadregényes tájak, rengeteg Mercedes, Enver Hodzsa bunkerei és hosszú tengerpartok, a magyar turistát örömmel üdvözlő helyiek és finom ételek mellett fantasztikus látnivalók és történelmi örökség vár mindenkit. Az ország korántsem olyan fejletlen, mint előítéleteink alapján gondolnánk, turisztikai infrastruktúrája igen gyorsan fejlődik, modern szállodák várják a nyaralni vágyókat.

Ha egyedi, izgalmas és minőségi pihenésre vágyik, próbálja ki Albániát!

Dátum 2024.10.25.-10.31.
Részvételi díj 460.000.- Ft/fő-től
Ellátás Félpanzió
Repülőjegy az ár tartalmazza
Idegenvezető a TSTours Utazási Iroda több éves tapasztalattal rendelkező, idegenvezetője, tökéletes magyar, angol tudással
Utazás a Wizzair légitársaság menetrend szerinti közvetlen repülőjárataival Budapest - Tirana - Budapest útvonalon, a kirándulások alatt légkondicionált autóbusszal
Szállás 4*-os szállodában, 2 ágyas szobákban
Létszám minimum 14
2024 október 25. -2024 október 31.
  1. nap:
    Elutazás Budapestről a menetrend függvényében. Érkezés után transzfer Saranda-ba, Albánia egyik legdélebben fekvő városába. Útközben megtekintjük Vlora városát. A város a modern Albánia születési helye is, ugyanis itt hirdették ki az ország függetlenségét az Oszmán Birodalomtól 1912. november 28-án. Vlora gazdag történelmi múltja révén számos látnivalót kínál. Útközben a Logara hegységen megyünk keresztül.  Majd tovább haladunk Porto Palermo felé, ahol megnézzük erődöt, más néven Ali Pasha erőd, impozáns történelmi építményét. Az erőd egy kis félszigeten helyezkedik el, amelyet a Jón-tenger ölel körül. Megállunk pihenni Borsh-ban. Érkezés Saranda-ben az esti órákban.
    Szállás. vacsora: Saranda

2. nap:
Ezen a napon lesz lehetőségünk kipihenni az út fáradalmait.
Szállás. vacsora: Saranda

3. nap:
Reggeli után megnézzük Butrint ősi városát Albániában, amely az UNESCO világörökség része. Ez a régészeti helyszín Dél-Albániában található, közel a görög határhoz és az Ion-tenger partján. Butrint története az i. e. 8. századig nyúlik vissza, és fontos szerepet játszott az ókori Epeirosz és más régiók kulturális és kereskedelmi életében. Az ókori város romjai közé tartozik egy amfiteátrum, több templom, nyilvános fürdők, és egy akropolisz. Majd a csodálatos Kék -szem forráshoz látogatunk, mely nevét onnan kapta, hogy a forrás vizének mély kék színe és a közepén lévő sötétebb kék színű nyílás egy szemre emlékeztet. A víz kristálytiszta és rendkívül hideg, átlagosan 10 Celsius-fok körüli hőmérsékletű. A forrás mélysége még mindig rejtély, mivel a merülők sem tudtak még a legmélyebb pontjára eljutni. Délután felfedezzük Saranda városának kincseit, mint a Negyven Szent temploma , Lekuresi vár, Bizánci Zsinagóga romjai.
Szállás. vacsora: Saranda

4. nap:
Reggeli után szárnyas hajókon indulunk a görögországi Korfu szigetére egy kellemes kirándulásra.  Séta a belvárosban. Ebéd lehetőség. A délutáni menetrendszerinti komppal utazunk vissza Sarandaba.
Szállás. vacsora: Saranda

5. nap:
Reggeli után elindulunk Konisopolba és felidézzük a várost és annak történetét. Délután rövid pihenés Kszamilban.
Szállás. vacsora: Saranda

6. nap Reggeli után  lehetőségünk lesz részt venni egy hamisítatlan mediterrán narancs szüreten.
Szállás. vacsora: Saranda

7.nap: Reggeli után tovább indulunk Sarandaből Tirana felé. Útközben megtekintjük Gjirokaster várát és városát. Ez a különlegesen gazdag történelmi örökséggel rendelkező város Albániában, amelyet gyakran emlegetnek a “kövek városaként” a jellegzetes szürke kőből épült házak és utcák miatt. Az UNESCO világörökség részét képezi, és híres az ott található jól megőrzött oszmán stílusú építészetről, mely magában foglalja a kőből készült házakat, szűk, macskaköves utcákat és jellegzetes toronyházakat. A város legfőbb látványosságai közé tartozik a vár, amely a város fölé magasodik, és ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környező Drinos-völgyre., valamit a szintén az UNESCO világörökség részét képező Berat városát. Mely  híres a különleges építészeti stílusáról és történelmi jelentőségéről. A város néven is ismert “a ezer ablak városa” elnevezéssel, ami a domboldalra épült házak jellegzetes elrendezésére utal, ahol az ablakok úgy tűnnek, mintha egymás fölé lennének halmozva.
Szállás. vacsora: Tirana

8. nap: Reggeli után indulunk Kruja városába. A város Skanderbeg albán hős és nemzeti szabadságharcos szülőhelyeként ismert, aki a 15. században vezette az albánokat az Oszmán Birodalom elleni harcokban. A város legjelentősebb látnivalói közé tartozik a Kruja vára, amely egy látványos dombtetőn helyezkedik el, és lenyűgöző kilátást nyújt a környező területekre. Kruja városába és lehetőségünk lesz megnézni a tradicionális kézműves bazárt. Délután transzfer a repülőtérre, haza érkezés a menetrend függvényében.