skip to Main Content
Ügyfélszolgálat és Foglalási központ: H-P: 09.00-18.00 óráig: 06 (1) 797.7845
[ucaddon_bold_price_box image=”2285″ price=”*” title=”Információ” text=”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” price_color=”#fafafa” bg_color=”#c70069″ link=””]
[ucaddon_bold_price_box image=”2287″ price=”*” title=”részvételi díj tartalmazza” text=”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” price_color=”#fafafa” bg_color=”#c70069″ link=””]
[ucaddon_bold_price_box image=”2286″ price=”*” title=”részvételi díj nem tartalmazza” text=”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” price_color=”#fafafa” bg_color=”#c70069″ link=””]
RÉSZLETES PROGRAM
1.nap - Érkezés Málagába

A repülőgéped előreláthatólag az esti órákban fog Málagába megérkezni, ahol már vár Rád a túravezető. Az első amit érezni fogsz az a hamisíthatatlan mediterrán levegő, a sós tengeri pára és az olajfa ligetek illatának keveréke. Amint felocsúdsz, privát kisbusszal a szállásodra indulsz.

2.nap - Tengerpart - Pálmafa - Napsütés

Reggeli után semmi másra nem kell összpontosítanod, minthogy minél hamarabb leérj a partra, ahol csakis kizárólag egy jól megérdemelt lazulás vár Rád. Kedvedre úszkálhatsz vagy napozhatsz egyet, és a parti chiringuitók egyikében egy-két pohár sör vagy sangría mellé megkóstolhatod az espetost, ami nem más mint egy finom szardínia nyárs. A frissen fogott halakat a parton halászhajókban előkészített parázson sütik meg, és ha kedved van nyugodtan beállhatsz akár kuktának is.

Érdemes pihenőre venni a ma napot, hiszen a követkető bő egy hét alatt nem sok időd lesz a pihenésre. De, ha nagyvárosi pezsgéshez van kedved, bejárhatod Málaga történelmi városrészét, lesétálhatsz a kikötőbe, vagy épp elmehetsz a Picasso múzeumba. De éppúgy érdekes lehet, egy kellemes séta a parti sziklaösvényeken, ami a szomszédos csendes kis halászfaluba vezet át. Az út kis öblök felett, szirteken és kaktuszok közt kanyarog, de olykor érdemes az útról letérni, hogy színes virágokkal és mediterrán növényekkel tarkított kis utcákban találd magad.

3.nap - El Torcal - Olvera - Setenil - Ronda

Miután tegnap kipihented magad, kora reggel kisbuszba pattansz mert ma hosszú nap elé nézel. Az első megálló Málagától egy órányira fekvő Világörökségi helyszín. Az UNESCO nem is oly rég, mégpedig 2016 júliusában bővítette listáját ezzel az új taggal az Andalúz régióból. Érdekessége, hogy a lista így egyszerre 3 helyszínnel is gazdagodott, a természeti, és kulturális Világörökség terén. Az egyik, egy természeti csodákat rejtő Nemzeti Park, ahol a napodat egy két órás körtúrával kezded. El Torcal, a mészkőóriások földje, ahol a szél és az idő igazán remek munkát végezett a robusztus sziklatömbök minél egyedibb alakzatokká való formázásban. A körtúra során számos védett növényt, vadorchideát, gyakran rókát és sast is megfigyelhetsz. A parkban több csodás panorámát nyújtó természetes kilátópont is van, ahonnan remekül lehet látni e Világörökség másik részét, a La Peña de los Enamoradost, azaz a Szerelmesek Szikláját.

Ezután Ronda felé veszed az irányt, amely a nevével ellentétben sokak szerint a legszebb Andalúz város. Útközben azonban megállsz egy takaros kápolnánál, ahonnan gyöngyörű kilátás tárul eléd a közeli Olvera városára. Amennyiben időnk engedi egy rövid sétát is tehetsz a város meredek utcáin Ezután egy szokatlan faluba érkezel, a szurdok sziklákba épült Setenil de las Bodegasba. Nemcsak a házakat építették be, hanem az egyes utcák fölé a sziklák teljes egészében benyúlnak. Ez igazán különleges élményt biztosít egy kellemes sétára, ahol anno a hírhedt andalúziai banditák kedvenc búvóhelyei voltak. Innen késő délután érsz Rondába, de bőven marad időd, hogy nyakadba szedd a lábad és egy nagyot tekeregj ebben a kivételesen gyönyörű városban.

Ronda, egy magas és meredek mészkőhasadék tetejére épült város, amelyet a vad hegyi folyó, a Guadavelín 200 méteres szurdoka oszt ketté. A városban több, a meredély legszélére kiépített kilátó vár, ahonnan remek panoráma nyílik, a tetőkre, a sziklák szélén álló házakra, a környék folyóira és hegyeire. A régi és az új városrészt egy lenyűgöző XVIII. századi híd köti össze. Azért, hogy ezt igazán szemügyre tudd venni, leereszkedsz a 98 méter magas szurdokhíd lábához. A várostól és turistatömegtől egy kicsit eltávolodva, lehetőséged lesz a sziklatorokból egy rövid sétára indulni (2km, de lehet egy kicsit több is 🙂 olykor a helyi gazdák olívafa ültetvényei között. A városban több történelmi jelentőségű épület is található, de a legfontosabb az ország egyik legrégebbi bikaviadal arénája, amit érdemes meglátogatni, ha valaki igazán meg szeretné érteni ezt a sokak áltat vitatott, de kétség kívül nagy hagyományokkal bíró spanyol tradíciót. A szeptemberben itt megrendezett bikaviadalokra az ország minden részéről érkeznek, a tv élőben közvetíti a Corridakat, és állítólag minden matador álma, hogy egyszer itt léphessen a bika elé.

4.nap - Grazalema-Ubrique-Arcos de la Frontera

A nap első óráiban még sétálhatsz egyet Ronda utcáin, vagy rápihenhetsz a mai napra. Majd Andalúzia talán legszebb és legeredetibb részét fogod bejárni. A “Fehér falvak útja”,  –Ruta de los Pueblos Blancos- nagy része a gyönyörű Grazalema nemzeti park területén fekszik, hegyek oldalán, völgyekben vagy épp kiugró sziklákon megbúvó fehér falvak fogják végigkísérni utadat.

Az első megálló Grazalema, a túrázni vágyok kedvenc helye, számtalan túraútvonal indul innen, azonban Te csak egy ebédre állsz meg. Ebéd után egy igazán eldugott kis falucskába érkezel, ahonnan közel 2 órás túrára (3,4km) indulsz, egy még a rómaiak által kikövezett úton, amely a bőriparáról ismert szomszédos Ubrique nevű faluba vezet. (!!Figyelem: amennyiben nagy hőség lesz a tervezett túra időpontjában, ez a program sajnos elmarad, mivel az útvonal nem kellőképpen árnyékos, hogy egy magyar kobak fel ne forrjon 🙂 Helyette azonban a következő városhoz érve iktatunk be egy rövid sétát a folyó mentén lévő régi malomhoz.)

Arcos de la Frontera rendkívül szép óvárosa egy igazi labirintus, amely egy hatalmas kiugró sziklára épült, ami minden ideutazót szokás szerint ámulatba ejt. Este érdemes lesétálni a folyóhoz ahonnan teljes egészében lehet látni a sziklára épített kivilágított várost. Akár vacsorára, akár csak egy italra érdemes betérni a helyi bárok közül bármelyikbe, a nagyszerű hangulat szinte garantált, és nem ritka, hogy valaki egyszer csak előhúz egy gitárt a farzsebéből, hogy aztán beinduljon a flamenco ritmusa.

5.nap - Cádiz - Jerez de la Frontera - Sevilla

A tengerbenyúló keskeny földnyelven fekvő Cádiz, Európa talán legősibb városa, i. e. 1100-ban a főníciaiak alapították. A nagy történelmű város egy rövid időre még az ország fővárosa is volt, amikor 1812-ben itt kiállították ki az első liberális alkotmányt. Ugyan a városban nem található annyi emlékmű, mint amennyit már megszokhattál egy magára valamit kicsit is adó spanyol várostól, de mindenféleképp érdemes meglátogatnod a katedrálist, egy nagyot sétálni a gyönyörű homokos parton vagy a megmaradt régi városfalon lévő sétányon.

Délután csak egy könnyed program vár Rád. Cádizból a fél órára lévő Jerez de la Fronterába utazol, a sherry fővárosába, ahova az első szőlőtőkéket a 3000 évvel ezelőtt itt letelepedett főníciaiak hozták magukkal. Itt meglátogatod a leghíresebb bodegák közül is a legnevesebbet, a bor katedrálisát, a 175 éves múlttal rendelkező Gonzales Byasst (spanyolok közt csak Tío Pepe – “Jóskabá”) ahol természetesen egy borkóstoló is vár Rád. A borkóstoló után még kora este Sevillába utazol.

6.nap - Sevilla

Sevilla, Andalúzia legnagyobb városa, amelyet a Guadalquivir folyó szel ketté. Sevillában napokat lehetne eltölteni a zegzugos utcák szövedékében, amit kis terek tarkítanak takaros kutakkal, magnóliával és pálmafákkal. Hiába keresed ezeket a helyeket a térképen, ugyanis gyakran még nevük sincs. Lépteidet virágok, gazdag csempedíszek, gyakran nyitott kovácsoltvas kapuk (amelyen bátran beléphetsz, hogy megnézd a patiókat), narancs- és citromfák kísérik. Itt mindenki ráér, senki sem siet…. kivéve Téged, mivel a város felfedezésére Neked csupán alig másfél napod lesz.

Santa Cruz, Sevilla régi zsidónegyede, a fehér falú sikátorokban és patiokban gazdag negyed, talán a város legszebb része. Itt találhatóak a legfontosabb látnivalók is, amelyek 1987-től mind a UNESCO Világörökség részei: a gótikus katedrális és az égbe nyúló tornya, a La Giralda; az I.Péter és V.Károly király lenyűgöző palotája és kertje, a Real Alcázares; valamint az Amerika “felfedezéséről és meghódításáról” szóló dokumentumok gazdag tárháza, az Archivos de Indias. Ez utóbbi köszönhető annak, hogy anno a közeli tengeri kikötőn keresztül irányították az új gyarmatokkal való kereskedelmet, illetve innen kormányozták az Új-Világot. Kolumbusz innen indult el második útjára, és a híres felfedező sírja a sevillai, a majd 100 évig épült Európa legnagyobb katedrálisában található. Los Alcázares, hét évszázadon keresztül a spanyol uralkodók lakhelye volt, emeletét a mai napig a királyi családnak tartják fenn. A kegyetlenségeiről híres I.Péter rendelte el a királyi rezidencia megépítését, a mudéjar építészet legszebb alkotása granadai és toledói mesteremberek munkája. Érdekessége még, hogy később több uralkodó a saját stílusában kiegészítette. A folyópart mentén olyan hatalmas barokk palotákat láthatsz, mint a Palacio de San Telmo, amely tengerhajózási akadémia volt, vagy mint a Real Fabrica de Tabacos, amely nem más mint a régi királyi dohánygyár, ma már egyetem. A volt gyár Spanyolország második legnagyobb épülete, a XIX. században Európa cigarettáinak kétharmadát itt készítették. Ez mellett található a 40 hektáros Parque María Luisa, amely magába foglalja a város legemblematikusabb terét a Plaza de Españat, ahol az ország régióit ábrázoló csempeképek elkápráztató sorozata található. A park másik jelentős és látványos épülete az andalúziai Népművészeti múzeum. A Guadalquivir túlsó partján található a Triana városnegyed, amely egykor a város cigánynegyede volt és a mai napig eldöntetlen kérdés, hogy az egész világon ismert és kedvelt Flamenco itt született-e meg vagy inkább a bodegáiról ismert Jerez de la Fronterában. Triana továbbá híres még a csempe manufaktúráiról és a magával sodró éjszakai életről, a tapeoról. A spanyolok esténként sorra járják a kedvenc bárjaikat, és mindenhol kérnek egy tapast, ami gyakorlatilag egy kis adag étel. A tapasokat jellemzően a pult mellett ácsorogva fogyasztják el, mindig közösen választanak, mindenki megkóstol mindent és persze mindenki mindig egyszerre csacsog. Nem ritka, hogyha csupán egy pohár sört kérsz mellé automatikusan kapsz egy tapast, legyen az csupán olajbogyó, apró szendvicsfalatok vagy paella, bármit kaphatsz kísérőnek és ezért felárat nem számítanak fel. (TIPP: reggel érdemes a Mercado de Triana piacra kimenni, ahol a sok színes gyümölcs és zöldség választék mellett, hatalmas tengeri hal, kagyló és rák felhozatal is van. A friss árukban 9:00 és 15:00 óra közt lehet válogatni, de a piac területén éjfélig nyitva tartó talponállók is vannak, ezek kiváló helyszínek egy-két tapas bedobására.)

7.nap - Carmona - Córdoba

Ma ismét kisbusszal folytatod utad és Sevillától mindössze csak egy fél órára lévő Carmona, impozáns városába indulsz. A mór stílusú városkapun egy hegyre épült óvárosba lépsz, ahol temérdek mudejar templom, palota sorakozik a kanyargós macskaköves utcákon. Míg a régi városháza reneszánsz építészeti jegyekkel bír, addig az újat római mozaikok díszítik. I. Kegyetlen Péter itt is lerakta kézjegyét, az Alcázar del Rey Pedro ma is meghatározza a város képét. Carmona már a római korban jelentős település volt, ez időkből fennmaradt városfal, római kapu és egy jelentős sírváros is igazolja ezt. A Necropolisban 900 sírt tártak fel, és a megfigyelt többféle temetkezési kultúrák nyomai azt is bizonyítják, hogy 600 éven keresztül, már i.e II. századtól kezdve temetkeztek itt. Innen egy gyönyörű XVII. századbeli vár előtt utazunk el. A Castillo de Almodóvar várkastély, napjainkban többek közt már arról is híres, hogy a Trónok Harca sorozat legújabb epizódjainak számos jelenetét itt forgatják.

Córdoba, a X. században a nyugati civilizáció egyik legjelentősebb városa volt. Utcáin sétálva egy igazi időutazásban lehet részed. A város javarészt megőrizte mór jellegét, a keskeny utcácskáknak, a parányi tereknek és a szűk sikátoroknak köszönhetően. Nemcsoda tehát, hogy Córdoba történelmi városrésze 1984 óta az Unesco Világörökség része. Amitől azonban mindenki szívébe belopja magát, az a fehér falú, gyönyörű színes virágokkal díszített, erkélyes házak belső udvarai, a córdobai patiok. A legszebb patio cím elnyerése évről évre lázban tartja a helyieket -és a májusban idelátogatókat- a nyertesek bevallása szerint ehhez komoly anyagi és időbeli áldozatot kell hozni, és a patiokat elnézve ebben kételkedni semmiféleképp nem lehet. A házak díszudvarait, a virágba öltöztetett patiokat, a Judería és a Las Flores utcákon barangolva lehet leginkább megcsodálni. Délután bejárhatod az Alcázar de los Reyes Cristianos, a katolikus királyok XIV. századi palotaerődjét és annak kertjét, ahol hatalmas kerti medencék és szökőkutak közt sétálhatsz. De a legfontosabb, Andalúzia második legjelesebb arab kori műemlékének felkeresése, a katedrálissá lett egykori mór mecset, melyet mindenki továbbra is Mezquitanak, azaz Nagymecsetnek hív. Az oszlopcsarnokban egyedülálló látványt nyújt, ahogy a márványból, jáspisból és gránitból készült 850 oszlop, kétszínű-csíkos boltíveket alkot.

Estefele érdemes átsétálni a 16 nyílású római hídon, amelyet eredetileg Caesar unokaöccse, Augustus császár építtetett, a hidat ugyan a mórok átépítették, de ez nem von le semmit sem történelmi jelentőségéről. A kivilágított híd és a mögötte fénylő régi városrész látványától gyorsan elfelejted az egész napos utazás “fáradalmait”.

8.nap - Priego - Montefrío - Granada

A mai úticél Granada, azonban az út során több apró falucskában is szétnézel. Córdoba környékén minden út olívaligeteken át vezet, így ezen a tájon járva természetesen nem maradhat el a folyékony arany, vagyis az olívaolaj készítés hagyományainak és módjainak megismerése. Ezért felkeresel egy több generációs családi haciendát. Miután bejárod a birtokot, megismerkedsz az olívafa különböző fajtáival, majd a préselési eljárásokkal, végül pedig vendéglátóid egy kis kóstolóval készülnek, ami mellé a vidék könnyed borait kínálják.

A második megállód Priego de Córdoba, amely a XVIII. században rendkívül gazdag város volt. Ez jól látszik a letűnt kor selyemkereskedőinek palotáin, melyek sorát a 139 vízköpővel és faragott barokk szobrokkal díszített királyi kút zárja.  Majd végül, egy tipikus andalúz kis faluba térsz be. Dél felé tartva, már messziről látni fogod a piros cserepes fehérre meszelt házakat, amelynek sorozatát egy XVII. századi neoklasszicista templom (Iglesia de la Encarnación) kupolája tör meg, ezek felett pedig egy mór erőd romjai uralkodnak. Itt érdemes betérni egy charcuteríaba és megkóstolni a nagyon finom helyi kolbászokat vagy kecskesajtokat. Még este Granadába érkezel, ahol a következő két éjszakát töltöd.

9.nap - Granada

Délelőtt Granada, vagy talán egész Andalúzia leghíresebb látnivalóját keresed fel. Alhambra palotája a tér, a fény, a víz és mór stílusú díszfaragások legkifinomultabb ötvözetének mesterműve. A kalifátus több generációja törekedett egy földi paradicsom megépítésére (1238-1391) olyan egyszerű anyagok mesteri megmunkálásával mint a gipsz, a fagerenda vagy a csempe. A történelem során többször is kifosztották, még Napóleon is megpróbálta levegőbe röpíteni, így sok helyen már a mai kor restaurátorainak munkáját láthatod. Innen egy gyalogösvényen lehet eljutni a Naszrida-királyok birtoka és kertje felé. A palota 1984-ben került fel az UNESCO Világörökségek listájára, majd ezt 2010-ben kiegészítették Albaicín városnegyeddel is. Így hát egyértelmű, hogy délután egy nagyobb sétát teszel Albaicínvárosrészen, amely pontosan szemben van az Alhambrával. Ez a városrész hűen tükrözi a granadai mór világot, több mint 30 mecsetet építettek egykor ezen a részen, viszont helyükön ma már leginkább templomok állnak. A macskaköves mór sikátorokat mór díszítésű fehér villák szegélyezik, melyeknek kertjeit sajnos magas falak takarják el. Ha elég bátor vagy ellátogathatsz egy itteni tapas bárba, ahol megkóstolhatod az Andalúzok szotyiját, a csigát amit előszeretettel fogyasztanak sör mellé egy meccsnézés közben. A nap zárásaként, este felsétálhatsz a San Nicolas kilátóhoz, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a lefelé húzodó Albaicín barrio utcáira és a kivilágított Alhambrára. Ne légy lusta és ki ne hagyd!

10.nap - Guadix - Granada

A reggeli órákban sétálhatsz egyet Granada bazársorán, hogy beszerezd a kötelező-ajándék hűtőmágneseidet, de érdemes egy-két szendót is készíteni, mivel ma egy késő estig tartó program vár Rád. Még délelőtt Guadixvárosa felé indulsz. Miután bejárod a jellegzetes óvárosi részt, megismerkedsz a Barrio de Cuevas különleges lakásaival. A barlangnegyedben több mint 2000 lakott barlang található, melyekbe bizonyítottan már az őskorban is költöztek be emberek, biztonságos búvóhelyet keresve, elsősorban a forróság elől. Egy kis barlangmúzeum lehetőséget nyújt, hogy betekints milyen is az élet egy ilyen barlanglakásban. Guadixtól egy fél órára található egy méltatlanul nem (el)ismert remekmű amit a természet alkotott. A helyiek csak a spanyol Grand Canyonként emlegetik, és érthetetlen módon ide csak nagyon kevés turista látogat el, ez viszont számodra inkább nagy öröm, mert így egy zavartalan program elé nézel. A kisbuszt terepjáróra váltod, mivel a környéket csak ezzel tudod bejárni. A közel 4 órás kirándulás során többször lehetőséged lesz egy-egy sétára, amikor olyan érzésed lesz, mintha Te magad lennél Gojko Mitic, a 70es évek western filmjeinek kelet-német indiánsztárja, amikor épp a nagy semmi közepén rettenetesen tart senki se tudja épp hova. A kirándulást úgy próbáljuk időzíteni, hogy a lemenő nap sugarai a lehető legszebb színeit varázsolják elő a kőzetrétegekből. A tájfotózás szerelmeseinek ez a hely a természet ajándéka!

11.nap - Nerja - Frigiliana - Málaga/repülőtér

Reggeli után a Sierra Nevada havas hegyeinek lábainál utazol miközben előtted lassan feltűnik majd a Costa Tropical csillogó tengerpartja. A Costa Tropical parti rész, nevét az Európában csak itt megtalálható trópusi éghajlatnak köszönhetően kapta. Ezért szeptember és május közti túránkon, letérünk a kisebb útakra is, hogy egyből egzotikus gyümölcsfák és cukornádföldek közt találjuk magunkat. De hogy ne csak kisbusz ablakán keresztül élvezd a tájat, meg is állunk egy gyümölcsöskert előtt, ahol a fák közti séta után, egy gyönyörű, óceánra nyíló panorámában gyönyörködve kóstolj végig 10 féle egzotikus gyümölcsöt.

A következő megálló, egy sziklára épült, igen kedvelt tengerparti üdülőváros, Nerja lesz. Az Európa Erkélyének (El Balcón de Europa) nevezett sziklás kiszögellésről csodálhatod a panorámát, a sziklák közt maguknak apró helyet kicsikaró strandokat és a kristály tiszta vizet. Innen, utolsóként Frigilianaba utazol, amely minden kétséget kizáróan a legszebb az Axarquía fehér falvai közül. A kis falu a partoktól beljebb egy hegyoldalon bújik meg, innen tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, itt tényleg kihagyhatatlan, hogy kiülj egy kis bár teraszára. Majd érdemes egy sétára indulni és megpróbálni nem eltévedni a falu kis utcáin, sikátorain, lépcsőin és alagútjain, amelyek általában sehova sem vezetnek. A délutáni órákban innen indulsz a reptérre.

Az ön utazási szakértője:
rolam_profil[1]
Kása Henrietta
Mobil: +36 (30) 732 9594
E-mail: info@spanyolbanotthon.com
Üzenet küldése