skip to Main Content
Ügyfélszolgálat és Foglalási központ: H-P: 09.00-18.00 óráig: 06 (1) 797.7845

A Balkán-félsziget legtitokzatosabb országa Albánia, a “sasok földje”. Az ország nem nagy (területe kb. akkora, mint a Dunántúl), magas hegyek borítják az ország 70%-át. Vadregényes tájak, rengeteg Mercedes, Enver Hodzsa bunkerei és hosszú tengerpartok, a magyar turistát örömmel üdvözlő helyiek és finom ételek mellett fantasztikus látnivalók és történelmi örökség vár mindenkit. Az ország korántsem olyan fejletlen, mint előítéleteink alapján gondolnánk, turisztikai infrastruktúrája igen gyorsan fejlődik, modern szállodák várják a nyaralni vágyókat.

Ha egyedi, izgalmas és olcsó nyaralásra vágyik, próbálja ki Albániát!

Hotel Royal Park (Durrës)

A szálloda Durresben, az Adriai tenger partján, a Qerret beach-en található 30 méterre a parttól. A szálloda családias légkörű, 2015-ben nyílt és 32 szobával rendelkezik, melyek egy részéből részleges kilátás nyílik az Adriára. Durres belvárosától 17 km-re, egy közel 20 km-es tengerparti üdülősávon található. A szálloda környékén kávézók, éttermek és kisboltok is megtalálhatóak.

Autóbusszal
Szabadidős lehetőségek
 • strand
 • kerékpározás
 • kerékpárkölcsönző (felár ellenében)
 • szörfözési lehetőség (felár ellenében)
 • horgászási lehetőség
Szállodai szolgáltatások
 • 300nm-es éttermi terasz, bárral, közvetlen tengeri kilátással.
 • ingyenes WiFi
 • ingyenes, őrzött parkoló
 • tengerparti kiszolgálás
Általános
 • légkondicionálás
 • hangszigetelt szobák
 • széf
 • lift
 • családi szobák
Fakultatív programlehetőségek
Tiranai városnézés

Tiranában meglátogatunk egy kommunizmusban épült, de a publikum számára tavaly megnyitott atombunkert. Ezt követően Tirana főterén, a Szkander bég téren sétálunk és nézzük meg az ott lévő látványosságokat. Tiranai városnézést követően Kruja városának és várának megismerésével folytatjuk napunkat, ahol megnézzük a nemzet nagy hősének, Szkander bégnek a múzeumát. Ezt követően egy igazi, tradícionális albán kézműves bazárban sétálhatunk, mely fent van azon az UNESCO által jegyzett listán, mely helyek felkerülnek a Világ Örökségét képező látványosságok, értékek listájára.

Részvételi díj: 50 Euró /fő
Berat, az “Ezer ablak városa”

Berat, az “Ezer ablak városának” megismerése, mely az UNESCO világörökség része. Berat várát körbejárjuk, megnézzük a híres ikonfestő, Onufri kiállítását a várhegy egyik szép állapotban megmaradt templomában, ezt követően Albánia leghíresebb borpincészetében borkóstolóban lesz részünk, melynek kapcsán megismerjük a pincészet történelmét, híres borait és magát a családot, akik a borokat készítik.

Részvételi díj: 50 Euró /fő
Ismerkedés Észak – Albániával, Shkodra városnézés

Reggeli után kirándulás Albánia csodálatos északi részére. Programunk részeként megtekintjük a shkodrai Rozafa várat, ahonnan gyönyörű kilátásunk nyílik a híres Ólom Mecsetre és a Shkoder tóra, mely a Balkán félsziget legnagyobb tava. Ezt követően megtekintjük Shkodra belvárosát, belekóstolunk Albánia vallási sokszínűségébe. Megtekintjük a Nagy Mecsetet, ezenkívül pedig egy gyönyörű ortodox majd egy római katolikus templomot, melyek 100 méteres sugarú körben helyezkednek el. Ezt követően lehetőségünk lesz a város sétálóutcáján nézelődni, ahol az igazi, autentikus 18-19. századi albán házak épségben megmaradtak. Napi programunk zárásaként ellátogatunk az Ottomán Birodalom által épített Mesi (Szamárhátú) hídhoz, ahonnan fantasztikus kilátásunk nyílik a Teth hegységre.

Részvételi díj: 50 Euró /fő
Képek a szállodáról