skip to Main Content
Ügyfélszolgálat és Foglalási központ: H-P: 09.00-18.00 óráig: 06 (1) 797.7845

Albánia Körutazás – BETELT!

IDŐPONT: 2019.04.27.-2019.05.04.; 2019.10.19.-26. (7 éjszaka / 8 nap)
UTAZÁS: Oda út: A WIZZAIR Légitársaság menetrend szerinti közvetlen repülőjárataival Budapest – Pristina útvonalon,

Vissza út: légkondicionált, luxus autóbusszal Pristina – Budapest útvonalon, Koszovón keresztül. A kirándulásokat magyar, légkondicionált autóbusszal tesszük meg.

SZÁLLÁS: 3*+-os szállodában, 2 ágyas szobákban
ELLÁTÁS: félpanziós ellátás (büfé reggeli és menü vacsora)
IDEGENVEZETŐ: A TSTours Utazási Iroda magyar nyelvű idegenvezetője.

LÉTSZÁM: Minimum 30 fő

RÉSZVÉTELI DÍJ

Jelentkezés / Ajánlatkérés

 

Program

 1. Nap:

 1. Indulás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 10:15-kor Pristinába, Koszovő fővárosába. Érkezés 12:00-kor. Csomagok felvétele, találkozás az idegenvezetővel és a magyar autóbusszal, mellyel utunk során végig utazni fogunk és ezt követően indulunk tovább Albániába.

  Útközben ismerkedünk Koszovóval, majd belépünk Albániába és az első hosszabb megállónk Kruja történelmi városa lesz, mely az albán nemzettudat jelképe. Szkanderbég, Albánia nemzeti török verő hősének “sasfészke” volt a 15. században a város. Meglátogatjuk a krujai várban található múzeumot, illetve egy igazán autentikus, albán bazár forgatagában fogunk picit elveszni. Innen tovább utazunk a fővárosba, Tiranába és elfoglaljuk szállásunkat a kora esti órákban. Szállás, vacsora Tiranában.

 2. nap:

  Reggelinket követően Tirana lüktető, pezsgő városával folytatjuk az ország megismerését, ahol egyben látjuk a múltat, a jelent és a jövőt. Fantasztikus, ahogy csak egy kirándulás alkalmával érezzük, ahogy épül és rendeződik a város. Első állomásunk a kommunista idők jelképe lesz, mely egy 3000nm-es atombunker, ami nem cask arra hivatott jelenleg, hogy magát a bunkert mutassa be, hanem Albánia 20. Századi történelmébe is betekintést enged. Ezt követően libegővel “felszállunk” a Dajti hegy egyik magaslatára, ahonnan csodás kilátásunk nyílik a fővárosra és jó idő esetén a montenegrói hegyeket is láthatjuk.

  A kilátóról egyenesen vezet az utunk a központi Szkanderbég térre, ahol megnézzük a város legfőbb látványosságait: Szkanderbég lovas szobor, melynek helyén állt a kommunista időben Enver Hoxa aranyozott szobra; Mellette az Et’ Hem bey mecsetet, illetve a hozzá tartozó óra tornyot, melynek párja az izraeli városban, Tel – Avivban található; Opera,- Nemzeti Történeti Múzeum épületét, illetve lesz időnk sétálni Tirana centrumában. Szállás, vacsora Tiranában.

 3. nap

  Reggeli után csomagjainkkal autóbuszra szállunk és elindulunk az ország déli részére, közvetlenül a görög határ mellé, Saranda városába. Utunk során több megállónk lesz. Megtekintjük Tepelene városát és az ott lévő patakokat, időszakos vízeséseket.

  Következő megállónk Gjiokastra, melynek szépen fennmaradt óvárosa az ottomán időket idézi és az UNESCO Világörökség részét képezi. A palakővel fedett boltíves házak, szűk macskaköves utcák és az 1872-es tűzvész után újjáépített bazár felejthetetlen élményt nyújt a látogatónak. Felmegyünk a gyönyörű állapotban megmaradt fellegvárba, ahol egy, a hidegháborúból megmaradt repülőgép is ki van állítva. A város másik nevezetessége, hogy Enver Hodzsa itt született. Szülőháza ma néprajzi múzeumként működik.

  Utunk folytatásaként megállunk Albánia legjobban kedvelt természeti látványosságánál, a „Kék szem forrásnál”, melyet a Sárkány szemének is hívnak. Egy egyedülálló geológiai jelenség. A forrást a hegyekből lezúduló vizek táplálják, gyönyörű kék és zöld színekben pompázik. Vize kristálytiszta, melyet a forrásnál található büfében frissítőként szolgálnak fel az ízletes albán sörök mellett. Ezt követően érkezés mai napi utunk céljához, Sarandeba, a Jón tenger partjára. Szállás, vacsora Sarandeban.

 4. nap:

  Mai napi kirándulásunkon ismerkedünk Sarandéval, ahol megtekintjük a bizánci korban épített zsinagóga romjait is. Ezt követően ellátogatunk egy kolostorba, mely emléket állít annak a „Szent Negyvennek”, akik vérüket áldozták a római korban.

  Innen utunk az ország legnagyobb régészeti ásatásához, Butrintiba vezet, mely a különböző korokban/birodalmakban egy stratégiai fontosságú hely volt és így minden korszak és birodalom otthagyta kézjegyét Rómától Nagy Sándoron keresztül a török uralomig. Körülbelül két órás sétánk lesz az ásatáson és ezalatt látni fogunk görög időkből származó színházat, római korból fennmaradt fürdő romokat, török és velencei erődítményeket.

  Szállás, vacsora Sarandeban.

 5. nap

  Reggelinket követően csomagjainkkal buszra szállunk és elindulunk vissza északi irányba, Durres városába, mely az Adriai tenger partján fekszik és egyben Albánia legnagyobb kikötő- és az ország második legnépesebb városa.

  Utunkat végig az „Albán Riviérán” tesszük meg, mely során gyönyörű kilátásunk nyílik a Jón tengerre. Utunk során látni fogjuk azt, hogy miért hívják Albániát a bunkerek országának és egy fotó erejéig megállunk Porto Palermonál, ahol az albánok egyik tengeralattjáró kikötőjük található.

  Egy kellemes frissítőre megállunk Borschban egy kávézónál, mely arról híres, hogy a felette lévő hegyi patak a kávézó terasza alatt és asztalai közt folyik el, ezzel téve egyedivé a kávézás örömét.

  Következő megállónk az Albán Nemzet Függetlenségének városában lesz, Vloreban, ahol 1912-ben kikiáltották Albánia Függetlenségét.

  Innen utunkat Apollónia, az elveszett romváros felé vesszük. A görög telepesek alapította várost kereskedelme tette naggyá, a római időkben Apollón isten egyik kultuszhelye, illetve kulturális központja volt. Késő délutáni órákban érkezés Durresbe. Szállás, vacsora Durresben.

 6. nap

  Reggelinket követő napi programunk Berat, az “Ezer ablak városának” megismerése, mely az UNESCO világörökség része. Érkezésünkkor sétálunk a Mangalem és Gorica városnegyedben, a gyönyörű Osum folyó partján, mely az ország egyik leggyorsabb folyású folyója. Ezt követően a város fölé magasodó sziklára épült várnegyedet körbejárjuk, megnézzük a híres ikonfestő, Onufri Kiállítását a várhegyen lévő Mária Mennybemenetele Székesegyházban, illetve megismerjük a várhegyen megmaradt keresztény templomokat. Ezután vissza utazunk Durresbe, ahol megtekintjük a római időkben épült Anfiteátrumot, melyet a 20. században fedeztek fel teljesen véletlenül, kútásás közben és a híres durresi városfalat, mely megóvta az ott élőket évszázadokon keresztül a barbár hordák betörésétől.

  Ezt követően egy kellemes késő délutáni programnak nézünk elébe. Elmegyünk a Szkander bég Konyakgyárba, ahol megtekintjük a pincészetet és a gyár igazi ínyencségeiből kóstolunk: Két fajta Rakit, konyakokat, borokat és más különlegességeket egy könnyű étkezéssel egybekötve.

  Szállás, vacsora Durresben.

 7. nap

  Reggeli után csomagjainkkal együtt busszra szállunk és utunkat a montenegrói határ mellett lévő Shkoder városának, tavának és környező látványosságainak irányába vesszük.

  Első megállónk a shkoderi Rozafa vára lesz, megismerkedünk szomorú történetével, ezenfelül körbejárjuk a várat és gyönyörű kilátásunk fog nyílni a Shkoder tóra és az Ólom mecsetre.

  A vár látogatása után utunk a várostól északkeleti irányban lévő Mesi, más néven szamárhátú hídhoz vezet, melyet még a törökök építettek, meglehetősen különleges formát követve.

  Ezután megtekintjük Shkoder városát, gyönyörű sétáló utcáját és az ott lévő vallási emlékeket, majd lemegyünk a Shkoderi tóhoz is.

  A várostól elköszönve utunkat Koszovó felé vesszük, szállásunk, vacsoránk Pristinában lesz.

 8. nap

  Reggelinket követően kényelmesen elindulunk Koszovón keresztül Magyarországra. Budapestre várható érkezés az esti órákban.

 

A programváltozás valamint a programok sorrendjének megváltoztatásának jogát fenntartjuk!